Vegetariana skinny burger s pečenim batatom
16 listopada, 2019Priprema:
Naribati cvjetaču i stavite je dinstati na tavu bez ulja na srednje jaku vatru kako bi isparila sva vlaga iz cvjetače. Miješajti cvjetaču 10-ak minuta te pustiti da se malo ohladi. Zagrijati pećnicu na 200°C.
U zasebnoj posudi vilicom istucite jedno jaje i dodajte naribani parmezan. Dodati cvjetaču i formirti u kuglu. Na papir za pečenje staviti smjesu s cvjetačom, jajem i parmezanom te razmazati u okrugli oblik debljine malo više od ½ cm i promjera 25 cm.
Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 – 20 minuta, sve dok se cvjetača ne stegne i ne poprimi boju..Izvadite cvjetaču iz pećnice i na nju staviti nadjev (umak od rajčice, mozzarellu i bosiljak)
Peći ponovnoo još nekih 10 minuta i kad je gotovo dodati ostatak nadjeva (Vegetariana salamu i rikolu).
Sastojci za tijesto:
2 šalice naribane cvjetače
1 šalica svježe naribanog parmezana
1 jaje
papir za pečenje
Sastojci za nadjev:
rajčica umak (začinite po želji)
1 pakovanje mozzarelle
svježi bosiljak
rikola
Vegetarina salama