„Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj“

Naziv projekta:

Internacionalizacija poslovanja tvrtke Vegatariana d.o.o. KK.03.2.1.07.0098


Kratki opis projekta:

Tvrtka će nastupiti na tri međunarodna sajma organske hrane, na kojima će se predstaviti sa Pâté de la méditerranée namazima na bazi humusa koji su obogaćeni sjemenkama konoplje te u sebi sadrže sve esencijalne aminokiseline, masne kiseline i biljna vlakna, obogaćeni su beta glukanom koji ima snažan utjecaj na krvožilni sustav čovjeka te proteinima krumpira koji mu podižu nutritivna svojstva. Proizvodi se u tri različita okusa: s mediteranskim travama, sa čilijem i osnovni okus. Predstavit će se i sa Créme de la méditerranée eko čoko namazom od rogača koji je proizveden na bazi rižinog mlijeka, sirupa od agave, rogača u prahu, kokosovog i maslinovog ulja i kakaa u prahu te ne sadrži gluten. Tvrtka će nastupiti na sajmu Natural & Organic Products Europe u Londonu, 07. – 08. travnja 2019. godine, koji je najveći europski sajam za prirodne proizvode, na kojem izlažu proizvođači prirodnih zdravstvenih proizvoda, prirodne i organske hrane i proizvoda za eko-kućanstvo, a omogućava uspostavu distribucijskih mreža i sklapanje maloprodajnih poslova. Od 28. – 29. svibnja 2019. godine tvrtka će nastupiti na Free From Functional Food Expo u Barceloni, koji je ključno mjesto za izlaganje novih proizvoda i trendova u proizvodnji hrane te je idealan za male proizvođače koji žele svoje proizvode distribuirati direktno, bez posrednika, trgovačkim lancima. Nastupit će na Natexpo sajmu 20. – 22. listopada 2019. godine u Parizu koji je internacionalni sajam profesionalaca iz organskog sektora, te podržava razvoj organskog tržišta i bolju zastupljenost regija u ekološkoj proizvodnji diljem EU.


Cilj i očekivani rezultati projekta:

Cilj projekta je jačanje prisutnosti na globalnim tržištima te povećanje udjela u izvozu roba i usluga tvrtke. U današnje vrijeme sve veći broj pojedinaca kontrolira svoju prehranu i/ili pati od netolerancije pojedinih sastojaka hrane. Inovativnom ponudom organskih proizvoda na međunarodnim sajmovima tvrtka Vegeteriana d.o.o. želi ojačati prisutnost na globalnim tržištima te povećati udio u izvozu roba i usluga tvrtke. Nakon sudjelovanja na međunarodnom sajmu sklopit će se minimalno jedan Ugovor o izvozu proizvoda (ukupno 3 Ugovora) što će u prvoj godini nakon provedbe rezultirati povećanjem prihoda od prodaje za 20% te povećanjem prihoda od izvoza za 187%.


Ukupna vrijednost projekta:

195.419,50 HRK


Iznos koji sufinancira EU (85%):

160.783,45 HRK


Razdoblje provedbe projekta:

21. siječnja 2018. godine – 21. prosinca 2019. godine.


Kontakt osoba za više informacija:

Damir Šket, direktor, +385 98 374 693, info@vegetariana.hr


Za više informacija o EU fondovima posjetite internetsku stranicu Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije www.razvoj.gov.hr i stranicu Europskih strukturnih i investicijskih fondova www.strukturnifondovi.hr.