Ražnjići s povrćem i Vegetariana hrenovkama i Tzatziki salata
16 listopada, 2019Mini palačinke bez jaja sa zobenim mlijekom i pirovim brašnom
16 listopada, 2019Priprema i postupak za burger
Zagrijati pećnicu na 180 C i obložiti lim za pečenje s papirom za pečenje. Usitniti pahuljice i začiniti s prstohvatom soli, malo crnog papra te ostalim navedenim začinima po želji. Zamutiti jaje te dodati zobenog mlijeka, na zasebni tanjur zobeno brašno.
Vegetariana burger možete panirati ovim redoslijedom: zobeno brašno, jaje pa suha smjesa od zobenih pahuljica i začina. Na kraju panirani burger poprskati s malo maslinova ulja i stavi peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 15 - 20 minuta.
Priprema salete
Oprati tikvice te izrezati po duljini na ploške, zatim ih posoliti, popapriti te staviš češnjaka u prahu i poprskati maslinovim uljem. Rajčice i mozzarellu narezati na tanke ploškice.
Na zagrijanu grill tavu, staviti maslinovog ulja i zatim ispeći tikvice (3-5 min svaka strana) Nakon što su tikvice pečene, posoliti ih mješavinom soli i češnjaka u prahu te dekorirati kao na slici.
Sve zajedno poprskati maslinovim uljem, posuti svježe mljevenim paprom, svježim bosiljak i pobacati po svemu zajedno.
Sastojci za burger:
2 Vegetariana burgera
4 žlice zobenih pahuljica
2 žlice zobenog brašna
1 jaje
dvije žlice zobenog mlijeka
sol, papar, timijan, ružmarin, papar, crvena paprika i maslinovo ulje
Sastojci za salatu:
1 veća tikvica
2 pakovanja mozzarelle od 100 g
5 mini rajčica
Bosiljak
Sol, svježe mljeveni papar
Mješavina češnjaka u prahu i soli
Maslinovo ulje